Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

1η Εβδομάδα του 2022!!

 Η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς κύλησε όμορφα με συνταγές, κατασκευές, παιχνίδια και γενέθλια!

  • Γίναμε βασιλιάδες του 2022!!!


  • Για αρχή, συζητήσαμε πώς περάσαμε τις γιορτές και τι δώρο μας έφερε ο Άγιος Βασίλης. Επειδή το ένα από τα "δώρα" ήταν πολύ ιδιαίτερο• ένα μικρό σκυλάκι που ακούει στον όνομα 'Μάγκας', η μαθήτριά μας μάς το παρουσίασε στην τάξη, μας μίλησε για τη φροντίδα του και με πολύ γλυκό τρόπο μας ανέφερε ότι πρόκειται πλέον για τον νέο της αδερφό
😊
Έγινε έτσι μια όμορφη σύνδεση με τον πρώτο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
«Οικολογία: Φιλοζωία-Δικαιώματα των ζώων και αειφορία»



  • Η μαμά συμμαθητών μας ήρθε με τη συνταγή της βασιλόπιτας και όλα τα υλικά και σκεύη που χρειαζόμασταν για να παρασκευάσουμε τη δική μας βασιλόπιτα! περισσότερα σε παλαιότερη ανάρτησή μας.

  • Ο καιρός μας βοήθησε να μιλήσουμε για τον χειμώνα και να καταγράψουμε λέξεις που μας τον θυμίζουν. Η αναφορά στα χειμωνιάτικα ρούχα μας έδωσε το έναυσμα για ένα παιχνίδι όπου απλώναμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε τη χειμωνιάτικη μπουγάδα μας!



  • Μάθαμε πως γράφετε το 2022 παίζοντας στο διαδραστικό πίνακα, παιχνίδια ανάλογα με τις δυνατότητες καθενός μας.



  • Η κ. Κουκουβάγια βέβαια για τη νέα χρονιά μάς σκέφτηκε και μας έστειλε ένα τεράστιο κουτί! Τι να είχε μέσα; Αφού μαντέψαμε έγινε η αποκάλυψη! Τα βιβλία ήταν Δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΛΑ.





Δεν χάσαμε ευκαιρία και πήραμε ένα βιβλίο ο καθένας μας για να διαβάσουμε!


Η τελευταία μέρα της εβδομάδας ήταν πολύ ξεχωριστή! Το Σάββατο έχει γενέθλια η κ. Καίτη και φυσικά αποφασίσαμε να της κάνουμε έκπληξη! Βάψαμε, ζωγραφίσαμε και ευχηθήκαμε! Μια χειροποίητη τούρτα και ένα βιβλίο με ζωγραφιές και ευχές λοιπόν ετοιμάστηκε!






Κρυφτήκαμε λοιπόν και περιμέναμε...η κ. Καίτη ούτε φανταζόταν τι είχαμε ετοιμάσει! Αφού την απασχολούσαν οι άλλες κυρίες εμείς πεταχτήκαμε με την τούρτα και της τραγουδήσαμε στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα κινέζικα!














Η κυρία Καίτη είπε ότι ήταν τα πιο όμορφα γενέθλια, η πιο όμορφη τούρτα και ότι μας αγαπά πολύ. Περιμένουμε κέρασμα τη Δευτέρα γιατί σήμερα τα είχε ξεχάσει.....