Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Χειμώνας , γιορτές...

 Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά οπότε τι πιο ωραίο από ένα άκρως χειμωνιάτικο παραμύθι. Το παραμύθι "Το μαγικό γάντι" άρεσε πάρα πολύ στα παιδιά! Το διαβάσαμε, το είδαμε σε βίντεο, παίξαμε με τις εικόνες των 7 ηρώων και τις βάλαμε με τη σωστή σειρά μέσα στο γάντι, ταξινομήσαμε τους αριθμούς και αντιστοιχίσαμε τον κάθε ήρωα στον δικό του αριθμό, μιλήσαμε για τους τακτικούς αριθμούς και κόψαμε και κολλήσαμε σύμφωνα με το παραμύθι τους ήρωες σε σειρά και τους ζωγραφίσαμε.

Το παραμύθι: https://youtube.com/watch?v=zNYoWEdJTzk&feature=share




Μιας και μάθαμε τόσο καλά το παραμύθι μπορέσαμε να παίξουμε κουκλοθέατρο και να το ζωντανέψουμε! Το βίντεο του παραμυθιού μας βοήθησε με τους ήχους


Ένα γάντι βέβαια μπορεί να έχει πολλά μοτίβα πάνω του. Συνεχίζαμε το μοτίβο που ξεκινούσε η κυρία ή φτιάχναμε ένα δικό μας μοτίβο! Τα πήγαμε περίφημα!



Το κρύο τις τελευταίες μέρες ήταν τσουχτερό και μας ανατέθηκε να ντύσουμε με κομμάτια ύφασμα όσο πιο ζεστά μπορούσαμε το παιδάκι του Χειμώνα. Για δείτε πώς τα πήγαμε...


Εξ αποστάσεως διδασκαλία

Η κακοκαιρία " Ελπίδα" μας έκλεισε στα σπίτια μας, όμως αρκετοί από εμάς βρεθήκαμε στη webex. Οι κυρίες μας από το σχολείο και εμείς από τα σπίτια μας.

Συμπληρώσαμε το ημερολόγιο, το καιρό και είδαμε ποια παιδιά λείπανε από τη παρέα μας.


Κάναμε γυμναστική με τη βοήθεια του γυμναστή του σχολείου ( αρθρωτού ανθρωπάκου). Γελάσαμε πολύ!!!

Μετά το μικρό διάλειμμα βρήκαμε λέξεις που ταιριάζουν στην εποχή του Χειμώνα.


Ζωγραφίσαμε μια ομαδική ζωγραφιά με τη βοήθεια του μαγικού μολυβιού ( annotate) . Στο διάλειμμα ζωγραφίσαμε ή δημιουργήσαμε κάτι χειμωνιάτικο, που στη συνέχεια παρουσιάσαμε στους φίλους μας.





Μάθαμε σύνθετες λέξεις με τη λέξη " Χιόνι".
Βέβαια όπως πάντα κερδίσαμε τις κυρίες μας στα παιχνίδια που παίξαμε.




Η τηλεκπαίδευση και η κακοκαιρία μας κράτησαν αρκετά μέσα στο σπίτι, οπότε όταν γυρίσαμε στο σχολείο έπρεπε να ξεπιαστούμε λίγο! Ώρα για πρωινή γυμναστική λοιπόν!


Έφτασε και η Γιορτή των 3 Ιεραρχών. Οι προστάτες της παιδείας, των γραμμάτων, τα μαθητών και των δασκάλων. Μιλήσαμε και παρακολουθήσαμε σε βίντεο τις σπουδαίες πράξεις των Αγίων, διαβάσαμε ορισμένες χαρακτηριστικές τους φράσεις, αποτυπώσαμε σε χαρτί τη βοήθεια που θα προσφέραμε εμείς σε κάποιον που είχε ανάγκη και κατασκευάσαμε τη δική μας εικόνα με τους 3 Ιεράρχες για να πάρουμε μαζί μας στο σπίτι.

https://youtube.com/watch?v=ZMNF9YMB8co&feature=share








Η μέρα αυτή όμως ήταν ξεχωριστή και για έναν άλλο λόγο. Είχε γενέθλια η Μ... μας! Το πρωινό μας λοιπόν ήταν κέρασμα από αυτήν και περάσαμε τέλεια!



Γενέθλια χωρίς κεράκι δε γίνεται, η φίλη μας έσβησε το κεράκι στη τούρτα του σχολείου... Φεύγοντας πήραμε μια τσάντα με δωράκια και γλυκά δώρο από τη φίλη μας για όλους μας...