Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Προετοιμάζοντας την ημέρα δράσης για το κλίμα!

 

Τη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 είχαμε διοργανώσει μια εκδήλωση αφιερωμένη στην "Ημέρα δράσης για το Κλίμα", σε συνεργασία και με το ΚΠΕ Βάμου. Δείτε την αφίσα μας και διαβάστε τα μηνύματα μας!!

Εδώ η ανάρτηση για την ημέρα δράσης για το κλίμα.





Οι δασκάλες μας, φρόντισαν να είμαστε έτοιμοι και να καταλάβουμε τι θα μας πουν δασκάλες του ΚΠΕ. Έτσι..

Ήρθε στην τάξη μας ο Γηούλης αγχωμένος και ζήτησε τη βοήθειά μας. Μας έδειξε τι προβλήματα αντιμετωπίζει και μαζί ανακαλύψαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τον βοηθήσουμε.



https://www.youtube.com/watch?v=ko6GNA58YOA&ab_channel=ArchipelagoCreative

https://www.youtube.com/watch?v=wa58h4IJ6Hk&ab_channel=NinaRee-Lindstad

https://www.youtube.com/watch?v=ko6GNA58YOA



Μάθαμε λέξεις όπως καυσαέριο, διοξείδιο του άνθρακα, κλιματική αλλαγή, λιώσιμο των πάγων...και τι σημαίνουν αυτά για τον Γηούλη.

Η ανακύκλωση είναι ένα από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τον βοηθήσουμε, οπότε μάθαμε γιατί ανακυκλώνουμε, τι ανακυκλώνουμε, που τα βάζουμε και φτιάξαμε τον δικό μας μπλε κάδο ανακύκλωσης. Η γωνιά έρευνας εμπλουτίστηκε με πολλά καινούρια πράγματα!


Αντιληφθήκαμε ότι η Γη είναι το σπίτι μας, οπότε ο καθένας μας την ζωγράφισε και έγραψε τι μπορεί να κάνει για να την προστατεύει. Επίσης, μάθαμε να μην αφήνουμε τα φώτα και τις βρύσες ανοιχτές, οπότε βοηθήσαμε τον φίλο του Γηούλη, τον Φωτεινούλη να κλείσει το φως που έκαιγε άδικα!




Φτιάξαμε και ένα τραγούδι με όλα αυτά που μάθαμε και το τραγουδήσαμε στις κυρίες που ήρθαν από το ΚΠΕ Βάμου για να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε τον κήπο του σχολείου μας!


Την Παρασκευή περάσαμε τέλεια όπως θα δείτε σε άλλη μας ανάρτηση!!!!!!!!!!!!!


Παίξαμε πολλά παιχνίδια μαζί τους και μας γνώρισαν τους νέους φίλους μας, τα φυτά, που από εδώ και πέρα θα φροντίζουμε εμείς!