Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

28η Οκτώβρίου!!!

 Λίγες μέρες πριν την εθνική μας επέτειο, ήρθε ένα δέμα στην τάξη μας που μας έστειλε ένας φίλος από μακριά για να μας μάθει τι έγινε τότε στον πόλεμο...μας έδειξε στον χάρτη πού βρίσκονται οι χώρες που συμμετείχαν στον πόλεμο, μας έδειξε αληθινές φωτογραφίες και διαβάσαμε και τα γράμματα δύο στρατιωτών.

Έτσι η γωνιά της παρατήρησης και της έρευνας, γέμισε με φωτογραφίες, χάρτες, σημαίες, γράμματα σύμβολα, ρούχα στρατιωτών ...


Είδαμε τα χρώματα της σημαίας μας, μετρήσαμε τις άσπρες και μπλε γραμμές και μάθαμε γιατί είναι 9. Ακόμα τι σημαίνει "Ελευθερία ή Θάνατος".





Χρωματίσαμε και δημιουργήσαμε τις δικές μας σημαίες, για να είμαστε έτοιμοι για την παρέλαση μας.




Μαθαίνοντας για τον πόλεμο του 1940, καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η ειρήνη. Γνωρίσαμε τι σημαίνει ειρήνη στο χώρο του νηπιαγωγείου διαβάζοντας το βιβλίο " Ειρήνη είναι..." και καταφέραμε εύκολα να αναγνωρίσουμε τα σύμβολα της ειρήνης και του πολέμου.


Διαβάσαμε ένα πολύ όμορφο ποίημα του ποιητή Χάρη Σακελαρίου, και διακρίναμε τις όμορφες εικόνες που υπάρχουν σε αυτό. Τέλος εμείς φανταστήκαμε πως θα ήταν αυτές οι εικόνες σε περίοδο πολέμου. Είμαστε πολύ περήφανοι που γίναμε ποιητές.
Τραγουδήσαμε τραγούδια μαζί με τη Σοφία Βέμπο και ψάλαμε τον Εθνικό μας ύμνο.



Την ημέρα της γιορτής είπε ο καθένας μας με το μικρόφωνο, για να ακουστεί δυνατά, " Γιατί του αρέσει η ειρήνη" .
Φτιάξαμε το σήμα της Ειρήνης με δαχτυλομπογιά και γράψαμε το όνομά της. Τραγουδήσαμε τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και βέβαια σταθήκαμε προσοχή και ψάλλαμε τον Εθνικό μας ύμνο.






Και βέβαια η γιορτή μας έκλεισε με τη δική μας μικρή παρέλαση στη μεγάλη αυλή του σχολείου μας.


Ζήτω η Ελλάδα μας!
Ζήτω η Ειρήνη!!!!!!



Enter

IreneΗ γωνιά της έρευνας γέμισε με υλικά!