Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

"Πολύχρωμη Αγάπη" μια γιορτή σε μια εκδρομή!

 Τη Κυριακή 28 Μαΐου 2023, ο σύλλογος γονέων του νηπιαγωγείου μας, διοργάνωσε μια εκδρομή στο αλσάκι που βρίσκεται στο Καμπάνι Ακρωτηρίου. εδώ ο χάρτης τοποθεσίας

Εμείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί αποφασίσαμε να τους κάνουμε μια έκπληξη!! Ετοιμάσαμε τη γιορτή μας για τη λήξη της σχολικής χρονιά και τη παρουσιάσαμε!! Κάναμε πρόβες στο γυμναστήριο, στην αυλή, μάθαμε τα τραγούδια, τακτοποιήσαμε και ετοιμάσαμε τα βραβεία μας.

Από το etwinning και το πρόγραμμα «Fake News Fighters», λάβαμε το σήμα σε τρισδιάστατη εκτύπωση και το κολλήσαμε στο καπέλο αποφοίτησης που ετοιμάσαμε. Ακόμα πήραμε και το βραβείο Μαχητή Fake News. Στη γιορτή ενημερώσαμε τους γονείς μας για το πρόγραμμα.



Στείλαμε και μία πρόσκληση στους γονείς με το πρόγραμμα της γιορτής!

Το πρωί της Κυριακής 28 Μαϊου μαζευτήκαμε στην οδό Γογονή και πήγαμε όλοι μαζί με λεωφορείο στο Καμπάνι!!!

Στην αρχή παίξαμε λίγο και μετά μαζευτήκαμε και η γιορτή ξεκίνησε!

Αρχικά ενημερώσαμε τους γονείς για το προγραμμα etwinning "

#STEM3# Fake News Fighters- F.N.F"

Τραγουδήσαμε το τραγούδι  "καλημέρα" και μετά το τραγούδι " Πολύχρωμη Αγάπη" . Σε κάθε στίχο του τραγουδιού κάποιο παιδί από εμάς  τοποθετούσε ένα αντικείμενο σε ένα μεγάλο μπλε ύφασμα. Το αποτέλεσμα τέλειο!!!! Ένας όμορφος πίνακας ζωγραφικής!





Στη συνέχεια τραγουδήσαμε το τραγούδι " Εδώ Νηπιαγωγείο" κρατώντας σχετικές κάρτες.


Χορέψαμε καλαματιανό και σούστα!!



Παίξαμε το παιχνίδι " Βασιλιά βασιλιά με τα 12 σπαθιά!" και βέβαια γίναμε όλοι βασιλιάδες!!!


Τώρα είχαν σειρά τα βραβεία μας!! Φόρεσε η κυρία μας σε κάθε παιδί το καπέλο αποφοίτησης και του έδωσε τα βραβεία του!! Όλοι παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ήμασταν χαρούμενοι και περήφανοι!! 

Τα βραβεία μας ήταν από το ΚΠΕ Βάμου, το etwinning " μαχητής των fake News", το safe internet, από τη διάκρισή μας στη code week και το πανελλήνιο διαγωνισμό WRO, εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπου κερδίσαμε το βραβείο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.



 

Οι γονείς είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ με σπιτικά φαγητά. Τοοοοσο πολλά που πήραμε και στο σχολείο. Έτσι την επόμενη μέρα δε φέραμε στο σχολείο πρωινό. Παίξαμε, παίξαμε παίξαμε....ήταν πολύ όμορφα γιατί είχαν έρθει και κάποιες περυσινές συμμαθήτριές μας.




Στο σχολείο μας την επομένη συζητήσαμε για το πως περάσαμε και τι μας άρεσε, στη συνέχεια το γράψαμε και σε φύλλο εργασίας.


Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη εμπειρία!!!!