Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

 Στα πλαίσια του 2ου κύκλου Δεξιοτήτων με τίτλο " Τι και αν είμαστε παιδιά, έχουμε όλοι δικαιώματα", επισκεφτήκαμε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Λενταριανών . Εκεί παρακολουθήσαμε πρόγραμμα σχετικό με τα συναισθήματα.

Πριν πάμε ετοιμάσαμε μια κάρτα με ευχές την οποία παραδώσαμε στην υπεύθυνη κ. Ελένη.Αρχικά γνωρίσαμε και στη συνέχεια μαντέψαμε μέσα από ιστορίες και κάρτες συναισθήματα. Καταφέραμε να κερδίσουμε πολλές κάρτες και εντυπωσιαστήκαμε με το φανάρι του θυμού και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε αμέσως μόλις αισθανθούμε θυμό, στο κόκκινο ( STOP).  Ζωγραφίσαμε το φανάρι του θυμού και το πήραμε στο σχολείο μας.


Μετά το πρωινό μας παίξαμε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι με δραματοποίηση, νιώσαμε διάφορα συναισθήματα κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Ήταν πολύ όμορφο και μας ανέθεσε μια αποστολή να βρούμε το χαμένο σκυλάκι το Σογιό. Μία βόλτα στο πάρκο της Αμπεριάς ήταν η έκπληξη που μας γέμισε με χαρά!


Γυρνώντας στο σχολείο μας, δε ξεχάσαμε να εκτελέσουμε την αποστολή μας! 

Κάθε ένας από εμάς βρήκε το Σογιό και τον ζωγράφισε. Ακολούθησε τη περιγραφή του ( άσπρο με μαύρες βούλες) και περιέγραψε ένα συναίσθημα από την ιστορία - εικόνα που μας παρουσίασε.Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για την όμορφη εμπειρία.