Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Φθινόπωρο

 Γιορτάσαμε το Φθινόπωρο και τις ομορφιές του!

Αρχικά είπαμε τι σημαίνει για μας η λέξη Φθινόπωρο.

Αρχίσαμε την έρευνα στην αυλή μας για αντικείμενα που θυμίζουν Φθινόπωρο, βρήκαμε φύλλα κόκκινα, κίτρινα και καφέ. Τα μελετήσαμε με το μεγεθυντικό φακό.


Κάναμε ομαδοποιήσεις και διατάξεις ανάλογα με το μέγεθός τους.







Ποια είναι τα φρούτα του Φθινοπώρου?


Εμείς με τους γονείς μας πήγαμε στο μανάβικο και φέραμε στο σχολείο 2 φρούτα του Φθινοπώρου.  Τα συγκρίναμε ως προς το χρώμα και το μέγεθός τους και μάθαμε πόσο υγιεινά είναι. Φάγαμε φρουτοσαλάτα και ψηφίσαμε το αγαπημένο μας φρούτο. .





Κόβοντας το μήλο είδαμε τα σποράκια που έχει και είδαμε πως από το σποράκι γίνεται ένα δέντρο. Παίξαμε με ανάλογες κάρτες.




Σταφύλι - κρασί

Όπως κάθε χρόνο πατήσαμε σταφύλια που μας έφερε η κ. Ερασμία. Σουρώσαμε το μούστο και τον βάλαμε σε βαρέλια - μπουκάλια. Μετά από 2 μέρες ήρθε ο Ξενοφώντας και μας είπε να ανοίξουμε τα βαρέλια. Έκπληξη!!! Ο μούστος έβγαζε αφρούς, γιατί? Ρωτήσαμε τη σοφή κουκουβάγια και θα μας απαντήσει.





την ηλεκτρονική μας εγκυκλοπαίδεια ήρθε ένας επιστήμονας ήρθε και μας είπε για το πως γίνεται το κρασί. Τον έστειλε η κουκουβάγια και μάθαμε κάποιες καινούργιες λέξεις.



Γλυκό σταφύλι

Ακολουθήσαμε τη συνταγή και τα βήματα με τη σειρά.







Μύθοι, παραμύθια ασκήσεις κώδικα

Μύθος ο θεός Διόνυσος και οι Τυρρηνοί πειρατές. Η κυρία μας τον ζωγράφιζε όσο τον διηγόνταν. Μετά απαντήσαμε στις ερωτήσεις και τον διηγηθήκαμε και εμείς.


Εδώ βάφουμε σύμφωνα με τους κωδικούς- αριθμούς