Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Έλα μαζί μας στο 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων

Αγαπημένα παιδιά και γονείς καλώς ήρθατε στο 26ο νηπιαγωγείο Χανίων!!!

Τη φετινή χρονιά τα παιδιά σας, τα οποία -από φέτος- θεωρούμε ότι είναι και δικά μας παιδιά, θα φοιτήσουν για ένα ή για δύο χρόνια στο Νηπιαγωγείο, έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή  τους.
Το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο οργανωμένο περιβάλλον κοινωνικοποίησης, προσωπικής εξέλιξης και μάθησης -στο οποίο καλούνται τα παιδιά να φοιτήσουν με συστηματικό πλέον τρόπο. 

Έχει τη σημαντική αποστολή να τους προσφέρει -στην τρυφερή αυτή ηλικία που δομείται η προσωπικότητά τους- κοινωνική, συναισθηματική, πνευματική και ψυχοκινητική αγωγή, προετοιμάζοντας την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον και -μακροπρόθεσμα- στη ζωή. 
Το έργο μας είναι να συμβάλλουμε στη γνωστική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη των παιδιών και, παράλληλα, να φροντίζουμε -με τη στάση και τη συμπεριφορά μας- να τους μεταδίδουμε αρχές και αξίες, οι οποίες θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Γιατί θεωρούμε ότι ο ρόλος τού σχολείου δεν είναι μόνον να προετοιμάζει τα παιδιά για τη ζωή, αλλά και να τα βοηθάει για να ζήσουν -ευτυχισμένα- μια ζωή με νόημα.  



Πατήστε  δίπλα για ένα μικρό καλωσόρισμα των παιδιώνΈλα μαζί μας στο νηπιαγωγείο 




Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι,

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός στο σχολείο μας.

Θα προσέλθετε μαζί με τα παιδιά σας, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις στη μεγάλη αυλή του σχολείου όπου θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα καλωσόρισμα και μια μικρή ενημέρωση στην πίσω αυλή του σχολείου. Εκεί θα υπάρχουν καρέκλες που καλό είναι να μη μετακινηθούν.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει το πρώτο τους self-test έως 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο και να είναι συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από εσάς οι αντίστοιχες βεβαιώσεις, τις οποίες θα επιδείξετε κατά την είσοδό σας.

Καλό είναι το κάθε παιδί να συνοδεύεται από έναν γονέα/κηδεμόνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Είναι σημαντικό να παρευρεθείτε όλοι, καθώς κατά τη συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με βασικά θέματα του σχολείου και θα σας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσετε πιθανές σας απορίες.

Ακόμα θα ενημερωθείτε για το πιθανά τροποποιημένο ωράριο των δύο επόμενων ημερών.

 

Μετά τη γνωριμία - συζήτηση - ενημέρωση θα αποχωρήσετε μαζί με τα παιδιά σας

 

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί: Γωνιωτάκη Αικατερίνη, Ζερβουδάκη Ειρήνη

Ειδικό βοηθητικό προσωπικό: Νικολακάκη Άννα