Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

" Rob -eT on an eco tour around Europe." Ανατροφοδότηση - Τηλεσυνάντηση σχολείων

 Την περασμένη σχολική χρονιά, κρίναμε ότι το project θα ήταν καλό να συνεχιστεί και για το σχολικό έτος 2020-2021, επειδή ο ήρωας - ρομπότ ενώ γνώρισε τις περιοχές που θα έπρεπε να σώσει, δεν ήταν έτοιμος να εκτελέσει σωστά τη διαδρομή..





Έτσι έργο συνεχίστηκε και αυτή τη σχολική χρονιά. Τα μεγαλύτερα παιδιά ξενάγησαν τα μικρότερα στις απειλούμενες περιοχές και στα είδη που είχαν σαν αποστολή να προστατεύσουν.


Ετοίμασαν σε ομάδες, μικρές  παρουσιάσεις που έγραψαν μόνα τους  και συνοδευόταν από φωτογραφίες και υλικό της προηγούμενης χρονιάς. Τις παρουσιάσεις αυτές έδειξαν και σε τηλεσυνάντηση στα παιδιά του Α νηπιαγωγείου Μουρνιών.



Ετοίμασαν ακόμα μια πίστα στην οποία θα κινείτο ο Rob-eT . Σε κάθε σταθμό υπήρχε και το φυτό ή η περιοχή που θα προστάτευε ο ήρωας τους. Για την Ρουμανία διάλεξαν ένα κλαδί βελανιδιάς που μετά από μελέτη διαπίστωσαν ότι το stejar  είναι ίδιο δέντρο με τη δική μας βελανιδιά.

Για την αμπελιτσιά του Νηπιαγωγείου Μουρνιών χρησιμοποίησαν το κλαδάκι που τους δάνεισαν οι φίλοι τους και έφτιαξαν μπαστούνες από πηλό που θύμιζαν όμως αυτές που γίνονται από την αμπελιτσιά.



Για το φαράγγι Δίκταμου του Νηπιαγωγείου Κεραμιών έφτιαξαν από χαρτοπολτό και έβαψαν ομοίωμα φαραγγιού, ενώ κόλλησαν πάνω δίκταμο.

Έφτιαξαν από χαρτοπολτό το φαράγγι της Σαμαριάς, μελέτησαν και τοποθέτησαν πάνω φυτά που υπάρχουν σε αυτό, ενώ πρόσθεσαν πέτρες και νερό στο πέρασμά του.  

Θέλησαν να συμπληρώσουν φύλλο εργασίας για να στολίσουν το πίνακα εργασιών εν όψη της τηλεσυνάντησης.

Τέλος δημιούργησαν τη πίστα, που θέλησαν να γράψουν κάποια βήματα για να μη τη ξεχάσουν. Σε 4 ομάδες αποτύπωσαν τη διαδρομή που ήθελαν να εκτελέσουν.





Την ημέρα της τηλεσυνάντησης, όλα ήταν έτοιμα, τα παιδιά του 26ου νηπιαγωγείου παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στους φίλους τους. Ακόμα έδειξαν σε πραγματικό χρόνο,  τις ικανότητές τους να οδηγούν τον Rob eT στην αποστολή του. 




Οι φίλοι τους από το Α Νηπιαγωγείο Μουρνιών μας εντυπωσίασαν με  video - θέατρο σκιών με πρωταγωνιστή το ρομποτ.



Ακολούθησαν θερμοί χαιρετισμοί και πάρτυ!