Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

17 Νοέμβρη - Επέτειος του Πολυτεχνείου


Στις 17 του Νοέμβρη γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου , τιμώντας τους αγώνες των φοιτητών για την ελευθερία και τη δημοκρατία.Μάθαμε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα από ιστοσελίδες, video και βιβλία.

https://dreamkindergarten.blogspot.com/2013/11/blog-post_11.html Με τυπώματα δημιουργήσαμε τη πύλη του Πολυτεχνείου και τη στολίσαμε με το κόκκινο γαρύφαλλο.
Ετοιμάσαμε πλακάτ με το σύνθημα " Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία". Τα κρατήσαμε στη διαδήλωση μας.


Ζωγραφίσαμε και το "περιστέρι της Ειρήνης"


Διαβάσαμε το παραμύθι 'Η κυρά Δημοκρατία" της κ. Αρμενιάκου Κωνσταντίνας, μας βοήθησε να κατανοήσουμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. 


Δανειστήκαμε το σύνθημα "Όλοι Μαζί Όλοι Μαζί είμαστε πάντα πιο Δυνατοί" και φτιάξαμε ένα πανό για τη διαδήλωσή μας.


Όμως τι χρώμα θα είχε το ύφασμα που θα καρφώναμε το πανό μας? 

Ψηφοφορία, Εκλογές, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο συμμαθητής ο Γ. δημιούργησε στο σπίτι του μια αναπαράσταση των γεγονότων του Πολυτεχνείου και η μητέρα του μας την έστειλε στο viber. Την επομένη είδαμε όλοι τη δημιουργία του στο σχολείο και ενθουσιαστήκαμε.Την ημέρα της 17 Νοέμβρη 2023, πήραμε τα πανό μας και τα πλακάτ και πήγαμε με συνθήματα στο 18ο νηπιαγωγείο όπου γιορτάσαμε όλα τα νηπιαγωγεία μαζί.


Γεγονότα και τραγούδια μας συγκίνησαν και μας ένωσαν!Το κουκλοθέατρο " Το κανόνι της ΕΙΡΗΝΗΣ" μας άρεσε πολύ και μας συγκίνησε.


Τέλος όλα τα νηπιαγωγεία μαζί κάναμε μια διαδήλωση στην αυλή του σχολικού μας συγκροτήματος. Μαζί μας ενώθηκαν και αρκετοί γονείς.Τέλος είπαμε τα συνθήματα μας και τραγουδήσαμε το τραγούδι " Τα παιδιά ζωγραφίζουν στο τοίχο", στους γονείς και φίλους μας έξω από τη πόρτα του νηπιαγωγείου μας."Ζήτω η Δημοκρατία"