Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Εβδομάδα αφιερωμένη στο βιβλίο

 

Επειδή την Παρασκευή 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου, αφιερώσαμε όλη την εβδομάδα στο βιβλίο.

Αρχικά θυμηθήκαμε τα μέρη ενός βιβλίου και τι περιλαμβάνει το κάθε μέρος. Παίξαμε και παιχνίδια που μας βοήθησαν.



https://sway.office.com/PGdXBBS9WZqZbsA1

Ο Άκης Σπιτάκης ζήτησε τη βοήθειά μας να του φτιάξουμε ένα λεξικό. Τότε εμφανίστηκε ο Ξενοφώντας και ζήτησε και αυτός ένα αλφαβητάρι. Αποφασίσαμε να ευχαριστήσουμε το φίλο μας το Ξενοφώντα, αλλά και να δώσουμε ένα στον Άκη το Σπιτάκη.

https://youtu.be/mMGLS3EyvSI



 Τις τρείς πρώτες μέρες  αχίσαμε να συμπληρώνουμε το αλφαβητάρι.

Την πρώτη μέρα δουλέψαμε όλοι μαζί με το γράμμα Α. Κάθε παιδί έλεγε μία λέξη που αρχίζει όπως Ανδρέας.

Η κυρία μας, την έγραφε με το χρώμα που διαλέγαμε εμείς και όλες οι λέξεις μαζί γινόταν ένα συννεφόλεξο. Στη συνέχεια επιλέξαμε τι σχήμα θα θέλαμε να έχει το συννεφόλεξό μας που όμως θα έπρεπε και αυτό να αρχίζει όπως Α.. νδρέας.

Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη σελίδα. Η κυρίες μας, είπαν ότι δεν είναι η κανονική αλλά εμάς μας αρέσει κι έτσι.


Τις επόμενες δύο μέρες η δουλειά γινόταν σε ομάδες των τριών και το αλφαβητάρι μας προχώρησε. Δε τελείωσε όμως έχουμε δουλειά ακόμη.


Τη Παρασκευή ζωγραφίσαμε όλοι μαζί τη ζωγραφιά του εξώφυλλου και ψηφίσαμε τις προτάσεις των συμμαθητών μας για τον τίτλο. Βρήκαμε ποιος είναι ο συγραφέας και ...Ο Ξενοφώντας είπε στη κυρία μας να γράψει και γράμματα γιατί λέει είναι Αλφαβητάρι.






Την Πρωταπριλιά όμως είχαμε έκπληξη! Παίξαμε όλοι μαζί κουκλοθέατρο τον μύθο του Αισώπου " Ο ψεύτης βοσκός" Εμείς ήμασταν οι χωρικοί, αφού είχαμε μετατρέψει σε κούκλες τις παλάμες μας, ο Ξενοφώντας ο ψεύτης βοσκός και βέβαια ήρθε ένας λύκος! Ήταν πολύ ωραία! Να ξαναπαίξουμε!







Τη Παρασκευή είχαμε μια εργασία να κάνουμε. Έπρεπε να φέρουμε το αγαπημένο μας βιβλίο στο σπίτι. Θα έπρεπε να του έχουμε ζωγραφίσει νέο εξώφυλλο και νέο τίτλο. Το κάναμε και χαρήκαμε!








Κάθε μέρα την τελευταία ώρα ερχόταν η φίλη μας η Σοφία η κουκουβάγια και μας έφερνε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της, όπως έκανε και στο σχολείο μας.




Τα παιδιά περίμεναν με αγωνία τα παραμύθια της φίλης τους της Σοφίας της κουκουβάγιας.

Διαβάσαμε: τον Αγγελιοφόρο της Άνοιξης,  τον Μικρό πρίγκηπα, Την Χρυσομαλλούσα, Τον Ψεύτη βοσκό και τον Κηπουρό των Παραμυθιών.