Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η γιορτή της μητέρας ( εξ αποστάσεως εκπαίδευση)


Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Στο νηπιαγωγείο μας ύστερα από την παρακάτω παρέμβαση δημιουργήθηκε ένα κολάζ με ευχές και ένα video με φωτογραφίες που θύμιζαν πίνακες ζωγραφικής αφιερωμένους στην γιορτή της μητέρας!
 Το video θα το απολαύσετε πατώντας τον παρακάτω υπερσύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/19gdHGwUXKiBcU2hapKrdKCpRVWlJ2Shw/view?usp=sharing


  • Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου).   Η Παναγία είναι η μητέρα του Ιησού Χριστού και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην χριστιανική διδασκαλία και πίστη, ενώ αποτελεί σεβάσμιο πρόσωπο και στο Ισλάμ





  • Ας παρατηρήσουμε πως ένας καλός ζωγράφος αποτυπώνει δραστηριότητες, εκφράσεις, στάσεις σώματος, και συναισθήματα μιας μάνας, μητέρας, μαμάς, μανουλίτσας...





Προτάσεις για εργασία:

  • Διαλέξτε έναν πίνακα ζωγραφικής που σας αρέσει και αναπαραστήστε τον μαζι με την μαμά ή και τα αδέλφια σας.


Περιμένουμε φωτογραφίες σας. Θα φτιάξουμε τους δικούς μας πίνακες!!!
  • Την Κυριακή είμαστε σίγουρες ότι θα θέλατε να δώσετε μια κάρτα με ευχές στη μανούλα σας! Θα σας δώσουμε εύκολες προτάσεις. Στείλτε φωτογραφία της κάρτας σας!





'Eνα παραμύθι από τη σχολική μας βιβλιοθήκη, που κάθε χρόνο αυτές τις μέρες διαβάζουμε : «Πώς γράφεται η μητέρα» της Αγγελικής Βαρελλά.
ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΗΤΕΡΑ; - ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Παιδικά | IANOS.gr
"Η μικρή Φιλιώ θέλει να γράψει ΜΗΤΕΡΑ… προσπαθεί και με λίγη βοήθεια τα καταφέρνει. Μαθαίνει τελικά πώς γράφεται  η λέξη ΜΗΤΕΡΑ"




  • Ένα τραγούδι που αφιερώνουμε σε παιδιά και μαμάδες.

Όπου υπάρχει Αγάπη! 
https://safeYouTube.net/w/m2hC

 Χρόνια Πολλά μανούλες!!! 
Να καμαρώνουμε τα παιδάκια μας και να είμαστε γερές να τα χαιρόμαστε και να μας χαίρονται πολλά πολλά χρόνια!!!!!