Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Παραδοσιακές φορεσιές του Τόπου μας!



Συνεχίζοντας το πρόγραμμα erasmus + " I am Really Proud of My Country" που υλοποιούμε για δεύτερο έτος μάθαμε ποιες είναι η παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας.



Τις μελετήσαμε στο σχολείο μας αλλά και επισκεπτόμενοι και το Λαογραφικό Μουσείο Κρητικού σπιτιού και την έκθεση της Δημοτικής πινακοθήκης Χανίων που ήταν αφιερωμένη στην Φλωρεντίνη Καλούτση.


Στο σχολείο μας ήρθε ο Παναγιώτης παλιός μαθητής του νηπιαγωγείου μας και μας παρουσίασε την ανδρική παραδοσιακή φορεσιά .  Μάθαμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται και τη γραφή τους. Συμμαθητής μας τη φόρεσε και όλοι μαζί χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς.

Τις επόμενες μέρες επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο, εκεί παρατηρήσαμε και φωτογραφίσαμε παραδοσιακές φορεσιές. Επικεντρωθήκαμε περισσότερο στην γυναικεία Κρητική φορεσιά.

Η ξεναγός του Μουσείου έδωσε περισσότερες πληροφορίες στους ευρωπαίους συνεργάτες μας μέσα από ένα video.



Η έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων που ήταν αφιερωμένη στην κ. Φλωρεντίνη Καλούτση μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε χειροποίητες παραδοσιακές δημιουργίες.






Επιλέξαμε να ασκηθούν τα παιδιά στη φωτογράφηση προκειμένου να αποκτήσουν την ικανότητα να εστιάζουν σε αυτά που θέλουν να παρατηρήσουν. Ας δούμε κάποιες από τις φωτογραφίες που έβγαλαν.

Η επίσκεψή μας στον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ήταν μια ακόμα εμπειρία αυτής της ημέρας που μας έδωσε χαρά και δύναμη.